Wonen in het groene hart van Weert

Huize Molenveld is gevestigd op een prachtige, centraal gelegen locatie in Weert, middenin het groene hart van Fatima, tegenover het Fatimahuis en het Fatimapark. Deze omgeving is vernoemd naar de patroonheilige van de parochiekerk in het oudste gedeelte van de buurt: Onze-Lieve-Vrouw van Fátima.

Opbouw gebouw

Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen en telt 42 zorgstudio’s (begane grond 12, 1e en 2e etage elk 15). Elke woonlaag is voorzien van een grote huiskamer, waar dagelijks de drie maaltijden gezamenlijk worden genuttigd en dagbesteding wordt geboden.

De huiskamer is gezellig en tevens functioneel ingericht. De eerste en tweede etage zijn bereikbaar via het trappenhuis en een ruime lift.

Op de begane grond bevindt zich achter het gebouw een gezellige beschutte binnentuin waar het heerlijk toeven is. De voorzijde van het gebouw is voorzien van veel groen en meerdere zitjes. Op mooie dagen kunnen bewoners ook buiten buurtgenoten, familie en vrienden ontmoeten. Zo maken we de verbinding met de wijk en vertrouwde omgeving.

Indeling studio/eigen kamer

De studio’s zijn knus ingericht en hebben ruimte voor een zithoekje met eigen spulletjes, fotolijstjes, etc. De vertrouwde sfeer van thuis kan doorgetrokken worden. De studio’s zijn beperkt qua omvang, maar efficiënt ingedeeld en volledig gestoffeerd. Zo kan de badkamer (toilet, douche en wastafel), als daaraan behoefte is, verruimd worden door de wand weg te klappen. Er wordt dan een badkamer ‘en suite’ gecreëerd.

Elke studio heeft standaard een hoog-laagbed met een hoogwaardig matras en een eigen pantry (aanrecht met spoelbak en kraan, inbouwkoelkastje, keukenkastjes en een hang-legkast voor lijfgebonden kleding). Ook beschikt elke bewoner over een zorgalarm en een spreekluisterverbinding in de studio. Onze zorgmedewerkers kunnen cliënten die een zorgoproep doen, overal in het gebouw traceren dankzij slimme techniek.

Voorzieningen voor TV, telefonie en internet zijn aanwezig, abonnementen dienen door de client zelf afgesloten te worden.

Daarnaast is iedere studio voorzien van een Climarad systeem voor een adequate ventilatie in combinatie met verwarming en koeling (topkoeling). Voor extra comfort zijn de ramen van de studio’s aan de zonzijde nog voorzien van screens.

Sfeerfoto’s /Aanbouw Huize Molenveld

Hoogste punt huize Molenveld gevierd