Huize Molenveld vindt een klachtvriendelijk klimaat van groot belang om kwalitatief goede zorg- en dienstverlening te kunnen bieden.

Dit houdt in:

  • dat klachten van cliënten serieus worden genomen en bespreekbaar zijn;
  • dat geen drempels tot klagen worden opgeworpen;
  • dat geluisterd wordt naar uitingen van onvrede;
  • dat Huize Molenveld zich zichtbaar openstelt voor klachten;
  • dat niet defensief op klachten wordt gereageerd;
  • dat men fouten durft toe te geven.

Klachten worden door Huize Molenveld gezien als een uitgelezen kans om de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening te verbeteren onder het motto ‘elke klacht is een gratis advies’. Bewoners worden gestimuleerd om hun klacht bij de bron neer te leggen.

Alhoewel dit een eenvoudige manier is om tot een oplossing te komen, blijkt het voor bewoners niet altijd een gemakkelijke weg. We zijn daarom op zoek naar een gemotiveerd en integer persoon die als onbezoldigd cliëntvertrouwenspersoon in Huize Molenveld op dit gebied voor onze bewoners en/of hun families iets kan en wil betekenen.

Taken:

  • het geven van voorlichting/informatie;
  • het bieden van ondersteuning/bemiddeling;
  • en het signaleren van knelpunten.

Heb jij dus de benodigde sociale vaardigheden, kun je je onafhankelijk opstellen en met enige regelmaat aanwezig zijn in Huize Molenveld? Ben je tevens bereid om voldoende basiskennis over de rechtspositie van cliënten op te doen of beschik je al daarover, schroom dan niet en meld je bij ons aan.

Vul het contactformulier in op deze site https://huizemolenveld.nl/contact/ en kies bij onderwerp voor ‘overig’ en geef in ‘bericht’ jouw interesse in deze belangrijke functie aan.